неделя, 27 февруари 2011 г.

Facebook ще започне да печели и от видеоклиповете

Facebook ще започне да печели и от видеоклиповете Според последното проучване на ComScore Facebook се нарежда на шесто място по брой възпроизвеждани видеоклипове онлайн за първия месец от годината. Консултантската агенция, която се занимава с изследвания в онлайн пространството обяви резултатите си от проучването, в което участваха най-големите компании в мрежата, сподели Allfacebook.com

ComScore обяви, че социалната мрежа е регистрирала 122,623 възпроизвеждания на видеоклипове за трийсетте дни през януари и 42,085 зрители за същия период. Средната продължителност на един клип в сайта на Facebook през същия месец е била 15,4 минути. Преди Facebook в класацията на ComScore се нареждат AOL, Yahoo,VEVO и Google, които притежават YouTube и заемат първа  позиция.

Директорите на Facebook започват да обмислят вариант, в който биха могли да започнат да печелят от самите видеоклипове. След като компанията започна подобна стратегия с игрите в сайта си, следващата стъпка са видеоклиповете, които могат да станат печеливши като част от рекламни кампании.

Няма коментари:

Публикуване на коментар