неделя, 27 февруари 2011 г.

Странно Facebook приложение подтиква изгората Ви да скъса с настоящото си гадже

За три дни през тази седмица, жертвите на несподелената любов можеха да са постоянно в час със семейното положение на техните избраници, използвайки Facebook приложението Breakup Notifier, за което може да прочетете повече тук. То стартира в понеделник, но в сряда беше вече спряно - точно след като регистрира около 3 млн. абоната.




Новото Facebook приложение WaitingRoom предлага на всички фенове на Breakup Notifier едно подобрение в онлайн дебненето. Сега то не само ще показва, когато набелязаната цел прекрати своята връзка, но и също ще Ви позволи анонимно да съдействате за това.

Това е начинът на работа - когато покажете интерес към някой зает Facebook приятел, той получава и-мейл, че някой е в неговия "WaitingRoom" (чакалня), като не е нужно получаващия да има въпросното приложение. Самоличността на хората от "Чакалнята" обаче, се разкрива едва когато получателят смени статуса си на "необвързан".



Ето какво пише в сайта на приложението: "Ако вече сте във връзка, WaitingRoom ще Ви даде необходимата увереност да станете необвързани отново - ако това е нещото, от което се нуждаете."

За да се избегне хората от чакалнята да бъдат наказани от тези извън нея, нищо освен приложението не се показва публично. Самоличността на чакащите се разкрива едва след минаването на 48 часа от промяната на статуса в "необвързан", целта на което е да не се сменя семейното положение за кратко - само, за да се проверят хората от списъка в чакалнята.

Дали това е здравословен, зрял начин да се справите с желанието някой да се окаже необвързан? Вероятно не. Дали е добра идея да преследвате някой, който се нуждае от тласък, за да скъса с приятеля или приятелката си? Не точно. Дали ще се използва с всичка сила от подлеци? Вероятно...

Но за разлика от сегашното положение на Breakup Notifier, WaitingRoom наистина работи, поне в смисъл, че избраникът получава и-мейли, а дали от тях ще има полза предстои да се разбере.

Няма коментари:

Публикуване на коментар