неделя, 27 февруари 2011 г.

Visa ще представи PayWave до края на 2011г.

Visa ще представи PayWave до края на 2011г.Visa планират да представят на пазара услуга, която ще позволи на потребителите да превърнат смартфоните си в електронни портфейли. Услугата ще използва безжичната технология NFC и ще включва система за оповестяване при нарушения, както и други функции, които бяха демонстрирани на конгреса на мобилните производители в Барселона.

Системата PayWave ще позволява на потребителите да плащат сметките си в магазините и ресторантите, без да се налага да носят кредитните си карти. Единственото условие е, че телефонът им трябва да има възможност за NFC връзка. Асоциацията GSMА, която представя индустрията на мобилните комуникации беше поръчала на всички производители на телефони да започнат инсталирането на NFC чипове в новите си модели най-късно до 2009г. Въпреки това, все още се появяват смартфони, които не разполагат с технологията.

Visa, обаче, намери решение за моделите без NFC чипове. Компанията представи специална microSD карта, която се поставя в специалния отвор на телефона, а при iPhone в специален пластмасов аксесоар. След това, потребителят трябва да инсталира приложението на PayWave и ще може да ползва услугата на Visa.
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар