понеделник, 28 март 2011 г.

Google Music се намира в последна фаза на разработка

Google Music се намира в последна фаза на разработка
В уеб пространството се появиха данни, че вътрешните тестове на Google Music услугата вече са започнали, което от своя страна означава, че компанията вероятно е в последна фаза на разработването и. Според информацията служителите на Google са започнали да изпробват новия продукт, информира cnet. Като още преди две седмици във XDA Developers форум се появи постинг, в който потребител твърдеше, че след инсталирането на Android 3.0 Honeycomb на своя телефон е попаднал случайно на Google Music.

Впоследствие се оказа, че това наистина е работен вариант на услугата, въпреки че официалната версия на Google Music ще изглежда много по-различно. На този етап официални източници от компанията не са потвърдили информацията за тестовете. Идеята на компанията е да предостави на своите потребители стрийминг услуга, която ще бъде достъпна за редица уеб свързани мобилни устройства, която вероятно в най-скоро време ще бъде представена.

Според слухове на близки до Google източници датата на анонсиране на услугата засега се бави, поради липсата на най-важния компонент от нея, а именно музикалното съдържание. Още в края на миналата година мениджъри на Google бяха споделили със свои колеги в четирите най-големи музикални компании, че до края на 2010г. Google Music ще бъде представена. Впоследствие от компанията планираха да анонсират своя продукт по време на Southwest конференция, която се проведе в началото на  март 2011г.

Преговорите с най-големите издатели на музикалнo съдържание, както и с четирите най-големи звукозаписни компании текат с пълна сила в момента. Като забавянето се дължи в главна степен на сложността на материята, която трябва да бъде договорена между компаниите. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар