понеделник, 28 март 2011 г.

Четири начина да подобрите блога си в WordPress

Четири начина да подобрите блога си в WordPressWordPress по много причини е станал един от най-посещаваните сайтове през изминалата година. Потребителите, в зависимост от сферата, в която работят, използват сайтът за блогове или като част от своята маркетинг стратегия или за водене на блог, в който описват ежедневието си.

Ако случайно и вие сте част от хората, посветили се на WordPress, ще ви запознаем с няколко основни трика, публикувани в MeMeBurn.com, с които може да подобрите своя блог и да го направите по-атрактивен и лесен за ползване.




Вземете предпазни мерки срещу спам в коментарите
Никой не харесва спамът в коментарите в блога си. За да се предпазите от излишните и безсмислени коментари, можете да инсталирате специализирани приложения, като например Akismet и Cookies for Comments, които предпазват блога ви от спам.

Подобрете коментирането в блога си
Ако забележите, че вашата секция с коментари започва да става прекалено голяма и натоварваща блога ви, можете да улесните коментирането в страницата чрез съществуващи софтуерни добавки. Така например можете да използвате системата IntenseDebate, която прехвърля всички коментари в отделна програма, с която можете да управлявате секцията за коментиране без да натоварвате блога си.

Споделяйте съдържанието в блога си
Можете да споделяте написаното в блога си с приятелите ви, които не ви следват пряко на страницата в WordPress. Така например приложението Twitter Tools дава възможност за публикуване на съобщение в профила ви в социалната мрежа всеки път щом пишете в блога си. Допълнително, приложението може да се настрои да работи и с Facebook.

Пишете чрез мобилното си устройство
Automattic представиха приложение за WordPress за iOS, BlackBerry и Android, така че поддържането на блог чрез мобилното ви устройство няма да се окаже проблем. Ако пък искате да публикувате само изображения и да оставяте малки коментари, приложението WooTumblog е идеално за вас.

Няма коментари:

Публикуване на коментар