неделя, 27 февруари 2011 г.

Новият Firefox 4 излезе за Android

Firefox 4 за Android и Nokia Maemo устройства се появи в новата си Beta версия, която регистрира огромен скок в посока подобряване на стабилността и производителността.

Досегашните мобилни версии на браузъра предизвикваха смесени чувства, така че всички подобрения и оправени бъгове са добре дошли. Някой от тях включват по-добро представяне от инструментите за увеличаване и намаляване на екрана, по-бързо зареждане както на самия браузър, така и на страниците, като последното се дължи на JavaScript подобрения. Последната Beta версия включва и услуги като Firefox Sync (позволяваща безпроблемното пренасяне на отворените подпрозорци, на запазените отметки и на историята между различни устройства, независимо дали са мобилни или настолни), като браузване с подпрозорци, Firefox допълнения (add-ons) и други.




Firefox за мобилни устройства е развиваща се сфера, която бележи голям интерес през последната година. Браузърът за телефони стартира с кодовото име "Fennec", като първата Alpha версия се появи в Android маркета миналия август, а първата Beta излезе през октомври.

За съжаление, собствениците на iPhone и iPad ще трябва да се придържат към Firefox Home за iOS засега. Това приложение не е браузър, но помага на потребителите на Apple продукти да имат достъп до техните Firefox отметки, история и отворени подпрозорци - всичко това от Mobile Safari.

Очаквайте повече и по-чести Beta ъпдейти преди окончателното излизане на тестваната и готова за употреба версия на Firefox. През това време пробвайте едно кръгче с настоящата версия и споделете с нас чрез своите коментари какво мислите относно производителността на браузъра.

Няма коментари:

Публикуване на коментар