неделя, 27 февруари 2011 г.

Xerox представи виртуална изследователска лаборатория

Xerox пусна уеб сайт, позволяващ на клиентите на компанията да изпробват технологично-изследователските й проекти, вкл. PDF конвертори и арабско езичен анализатор.

Open Xerox, стартирал вчера, предоставя възможност на желаещите да използват най-новите технологии на компанията и да дадат обратна връзка. Потребителите могат да вградят много от технологиите в техните уеб сайтове чрез HTML или отворен API.

Xerox очаква благодарение на новия й проект, продуктите на компанията да бъдат добре изпитани, да подобри изследователската си дейност и да разработва нови технологии по-лесно.

От старта на Open Xerox в четвъртък са налични 15 изследователiки проекта, а други 70 предстои да бъдат въведени, като компанията планира да пуска в сайта поне 1 нов проект седмично. Много от тези проекти са нови технологии, други са нови версии на съществуващи продукти.

Сред първите проекти в Open Xerox са напр.:
  • Copyfinde – предоставя URL адрес на документ, на различни негови версии и на др. свързани с него документи;
  • PDF to XML;
  • Simple Personalized Imaging е продукт, позволяващ на потребителите да създават снимки по поръчка чрез въвеждане или заместване на текст за по-кратко време, отколкото с програма за графична обработка, като напр. Photoshop;

Не всички проекти в Open Xerox ще се превърнат в продукти на компанията. Xerox планира да предложи в сайта голямо разнообразие от услуги за обработка на снимки, за работа с документи и за изнасяне на бизнес процеси (outsourcing).

Няма коментари:

Публикуване на коментар