понеделник, 28 февруари 2011 г.

Плъгинът Cloud Connect за интеграция на Microsoft Office и Google Docs вече е достъпен за сваляне

 Както вече ви съобщихме през ноември, Google създаде специален инструмент, наречен Cloud Connect, който дава възможност всички създавани на Microsoft Office документи да се съхраняват и синхронизират чрез услугата Google Docs. Сред удобствата на този неголям плъгин за MS Office е и възможността за коригиране на файловете както чрез Google Docs, така и в Microsoft Word, Excel, PowerPoint от версиите на офис пакета 2003, 2007, 2010.

През ноември миналата година обаче се състоя само анонсът на програмата и не се знаеше, кога точно инструментът ще бъде достъпен за масова употреба. Е, след около три месеца затворени вътрешни тестове Google Cloud Connect, вече е достъпен за всеки желаещ да го ползва.



Интересно е, че при съвместната работа по Office файлове е предвидена и възможност за офлайн редактиране. След минаване в онлайн режим Cloud Connect внася всички направени промени в съхранявания "в облака" файл, но не и като безмозъчно презаписва измененията, а като след дали по документа междувременно са правени и други промени. Друг плюс е, че в случай на "фал" има и възможност за възстановяване на стари ревизии на файловете.

Google Cloud Connect conflict resolution

Всъщност повече за Microsoft Office плъгина Cloud Connect може да се научи и от инструменталната уеб страница на Google, откъдето може да се свали и самата програмка.

Няма коментари:

Публикуване на коментар