понеделник, 28 февруари 2011 г.

България е най-бързо растящият пазар за Indesit Company

Регионалният офис у нас бе отличен с награда на годишната среща на мениджърите на групата

България и Балканите са най-бързо растящият пазар на Indesit Company, съобщиха от компанията при обявяване на финансовите резултати за 2010 година. Регионалният офис на Indesit у нас бе отличен с първо място в категорията Best Market Performance Award по време на годишната среща на мениджърите на компанията, проведена неотдавна във Фабриано, Италия.
 
Алена Георгиева, регионален мениджър за България и Балканите, получава отличие от председателя на борда на директорите на Indesit Company - Андреа Мерлони  
Делът на Indesit Company България на пазара за електродомакинска техника достига 25% в края на 2010 година, твърди компанията. Значителен ръст в продажбите от над 30% отбелязват пазарите в Сърбия, Черна гора, Босна и Херцеговина, Македония и Косово и Република Хърватска.

Като цяло приходите на Indesit Company през четвъртото тримесечие на 2010 г. възлизат на €810,9 млн., което е ръст от 16.6% в сравнение със същия период на предходната година.


Приходите на компанията на годишна база са нараснали с 10,2%, достигайки €2.9 млрд., сочат данните от предварителния финансов отчет за 2010 г.


Нетната печалба на групата през последното тримесечие възлиза на €21,9 млн., спрямо €27,6 млн. за същия период на предходната година. Печалбата на групата за 2010 г. достига €89,7 млн. (€34.5млн. за 2009 г.).


Indesit Company разполага с 16 завода в Италия, Полша, Великобритания, Русия и Турция и има над 16 000 служители. Основните й търговски марки са Indesit, Hotpoint-Ariston и Scholtès.

Няма коментари:

Публикуване на коментар