понеделник, 28 февруари 2011 г.

Мicrosoft разработват уникална технология с жестове

Мicrosoft разработват уникална технология с жестовеOт Microsoft разработват технология, която значително подобрява интеграцията на жестовете в  различните устройства. Технологията позволява да рисувате върху сензорния дисплей без да докосвате клавиатурата или мишката. От друга страна дисплеят може да последва очите ви, за да проектира 3D изображения директно върху вас, информира pcworld.

Контрола на жестовете в новата технология се извършва от разположен към земята проектор със светлоотразителен дисплей, който улавя сянката на всеки обект, с който се срещне по пътя си. Вследствие, на което я изпраща обратно в проектора и оттам тя се прехвърля върху компютъра ви. Като всяко движение, което извършвате може да бъде  възроизведено, както на настолния ви компютър така и на светлоотразителния дисплей. А това от своя страна напълно редуцира възможността да използвате мишката и клавиатурата без дори да докосвате дисплея.

От копманията също така разработват и друга технология, която може да ви следва навсякъде където се намирате. Визуланата концепция предоставя отделни изображения на различни хора, които са разположени във всички ъгли части на помещението. Успоредно с това отчита промените в позицията  на всеки тях, взависимост от положението спрямо дисплея. Ще отнеме още време за развиване на технологията и масовото и интегриране на пазара,  но  разработването на подобни иновативни концепции несъмнено е поредната крачка напред към бъдещето.

Няма коментари:

Публикуване на коментар