понеделник, 28 февруари 2011 г.

Nikon Pro D4 DSLR ще поддържа технологията Thunderbolt

Nikon Pro D4 DSLR ще поддържа технологията ThunderboltНовото поколение фотоапарати от висок клас  Nikon Pro D4 DSLR ще бъде оборудвано с  Thunderbolt технологията. Нововъведението ще позволи на устройството да достигне скорост от 10 Gbit при пренос на данни между картата за съхранение на памет и други мобилни устройства. A това ще превърне продукта в първото DSLR устройство, което е оборудвано с високоскоростната технология, информира akihabaranews.

Това ще предостави много повече възможности на потребителите, главно в сферата на възпроизвеждането на HD видео и бързия му трансфер към преносими устройства. От Intel заявиха, че очакват Thunderbolt устройствата  да се появят още тази година. Като от Apple вече потвърдиха, че новото поколение MacBook Pro ще разполага с тази технология. Успоредно с това от Nikon възнамеряват да представят и други продукти в рамките на изложението „Focus on Imaging”, което ще се проведе между 6-9 март 2011г.

Очаква се от компанията да представи D5100, D800, D400, D4, както и D4X моделите.  Официалния дебют на Nikon Pro D4 DSLR пазара се очаква да бъде през месец август 2011г. Като от Nikon засега не са обявили цената, на която ще бъде продавано устройството.

Няма коментари:

Публикуване на коментар