понеделник, 28 март 2011 г.

Представеният в средата на декември 2010 г. смартфон LG Optimus 2X вече предизвика доволно голям интерес на различни пазари по-света най-вече с факта, че е първият апарат от този тип, снабден с 1GHz двуядрен процесор от състава на платформата NVIDIA Tegra 2, и претендиращ за титлата на най-мощния смартфон в света. Дали това действително е така може да се дискутира, но така или иначе вече и родните потребители имат възможност да се възползват от модерните възможности на апарата, който стъпва на българския пазар – засега само в магазинната мрежа на VIVACOM.
Според официалната информация от телекома апаратът ще се предлага на лизинг с месечна цена от 27.90 лв., с възможност за разсрочване на плащането за две години и в комбинация със смартфон-плана Net&Call Мах. Тарифата включва 1500 МВ трафик, 3600 минути и 3600 SMS-a в мобилната мрежа на телекома и 60 минути към мрежите на останалите мобилни оператори.

LG Optimus 2X dual-core smartphone


Припомняме, че освен с двуядрен процесор LG Optimus 2X разполага още с 4" WVGA екран, HDMI изход, 8GB вградена памет, microSD слот и възможност за запис и възпроизвеждане на видео във формат 1080p HD . Интересна е и функцията HDMI mirroring, която позволява видео съдържанието от телефона да се наблюдава на широкоекранни телевизори или монитори чрез връзка само с един кабел. Смартфонът може да се свърже безжично и с всяко DLNA (Digital Living Network Alliance) съвместимо устройство, което позволява например HD телевизорите да се превърнат в гейм конзоли, които ползват възможностите на телефона като HDMI mirroring, акселерометър, жиро сензор и 7.1-канален виртуален звук (осигуряван от телефона). Optimus 2X разполага също с две камери (8МР задна и 1,3МР предна) с автофокус и LED светкавица, и мощна 1500 mAh батерия. Устройството ще се продава с Android 2.2 (Froyo), като е предвидена възможност и за ъпгрейд до версия 2.3 (Gingerbread).

Няма коментари:

Публикуване на коментар