понеделник, 28 март 2011 г.

Услугите за съобщения в групи ще станат хит през 2011г.

Услугите за съобщения в групи ще станат хит през 2011г.По време на Югозападния технологичен фестивал в  Остин, Тексас (SXSW) обикновено се дават точни прогнози, за това какво можем да очакваме в бъдеще от технологиите. През изминалата година SXSW съобщи, че следващата голяма социална мрежа след Facebook ще бъде Twitter и няколко месеца по-късно това стана реалност. Този месец, бяха обсъдени услугите за съобщения в групи, които напоследък започнаха да стават популярни.

Съобщенията в групи са ефективен метод за комуникиране с приятели, докато пътувате или сте навън. Те представляват социализиране в реално време, по такъв начин, какъвто нито една социална мрежа не може да предостави. Затова наскоро Facebook започна нов проект, сред придобиването на чат услугата Beluga. Социалната мрежа ще се постарае да представи свой собствен продукт за да догони конкуренцията, предаде MeMeBurn.com.

Новия вид социално общуване обаче изисква добри технологични характеристики. Смартфоните трябва да осигуряват безпроблемно свързване с Интернет и да могат да възпроизвеждат няколко вида съдържание едновременно. Може би SMS-ите ще отпаднат като услуга в бъдеще, особено след като повече компании предложат съобщения в групи. Засега най-известните такива услуги са тези на Kik, Beluga и GroupMe, но SXSW съобщи, че до края на годината ще се появят много други.

Няма коментари:

Публикуване на коментар