понеделник, 28 март 2011 г.

6 причини да изберем Internet Explorer 9


6 причини да изберем Internet Explorer 9Тази година Microsoft ни представи новата разработка на своя уеб браузър Internet Exlporer с обещанието, че той е едновременно бърз, сигурен и с по-добро офромление. Ако вие също сте потребители на IE9 и все още не сте подобрили качеството му с необходимите добавки, то задължително трябва да го направите.

Голяма част от удобствата и преимуществата на браузъра се крие в допълнителният софтуер, който трябва да инсталирате. IT Business Edge представи няколко основни причини, заради които подобренията си заслужават.




Това е най-защитения браузър на Microsoft досега
Миналата версия на IE имаше няколко основни грешки, които бяха свързани основно със сигурността. Компанията обаче, работи достатъчно дълго време за да ги поправи, като новата 9-та версия е с повишени нива на защита. Всъщност, може да се каже, че е един от най-добрите браузъри на пазара в момента от гледна точка на сигурност.

security_400

Подобрява представянето на хардуера
IE9 се свързва с графичния чип и процесора на компютъра при изпълняването на определени задачи като възпроизвеждане на видео или друг тип медия. Допълнително новия  eзик на JavaScript осигурява по-бързо зареждане на уеб приложенията и не отчита никакви грешки. Това означава, че работата ви с браузъра ще бъде по-лека и по-приятна във всеки един аспект.

hardware_400

Подобрено представяне на отметките
Microsoft са си взели поука от конкуренцията и представиха нов начин за персонализиране на браузъра от гледна точка на отметките. Сега, потребителите ще могат да отварят допълнителни прозорци само чрез провлачване. Освен това отметките се подреждат по популярност в главната страница на браузъра.

otmetki_400

Прикрепени сайтове
IE9 позволява на потребителите да прикрепят любимите си сайтове директно върху лентата със задачите. Без да се налага да стартират браузъра, те ще могат да зареждат директно определен сайт.

prikrepeni_saitove_400

Нов минималистичен интерфейс
За разлика от предишните версии, IE9 има изключително опростен и изчистен дизайн. Екранът на визуализиране на уеб страниците е значително по-голям заради отсъствието на някои от менютата, които са комбинирани в едно общо меню. Тук лентата с адреса и тази за търсене в Мрежата са приложени на един ред, а останалите функции са разположени в няколко отделни менюта означени със символи.

interface_400

Нов мениджър на изтеглянията
Последната разработка на браузъра не използва индивидуални прозорци за отделните изтегляния от Мрежата, както беше досега. Вместо това, Download Manager се грижи за вашите файлове и показва статута на всеки един от тях. Естествено, чрез него можете да ги спрете или да ги стартирате по-късно.

download_manager_400

Няма коментари:

Публикуване на коментар