понеделник, 28 март 2011 г.

8 съвета за успешно представяне на бизнеса ви в YouTube

8 съвета за успешно представяне на бизнеса ви в YouTubeНай-силният тип реклама определено е видеорекламата. YouTubе, като напълно безплатна услуга, може да се превърне в една успешна платформа за промоции на продукти и услуги, ако искате да разширите вашият потребителски кръг.

Идеята за заснемане, редактиране и оформяне на видеореклама в социалната среда може да се осъществи лесно с помощта на някои инструменти на разположение в сайта. Като всяка социална мрежа обаче, YouTube трябва да се използва с пълния си потенциал, за да гарантира успехът на кампанията ви.

MeMeBurn представи няколко полезни съвета за всички, които имат желание да изградят своята маркетинг стратегия с помощта на YouTube.

Уверете се, че YouTube е подходящ за бизнес средата, в която работите
Обмислете добре стратегията си и помислете дали сайтът е подходящ за вашата марка и как най-добре можете да я промотирате. YouTube е най-подходящ за частния сектор и за малкия бизнес в случаите когато търсите вариант за набиране на популярност.

Подберете подходящ дизайн за акаунта си
Колкото повече вашият акаунт се отличава от останалите, толкова по-висок става шансът да бъдете забелязани. Като за начало, внимателно попълнете всичката информация, като представите интересни факти и споменете за кампаниите, които сте провели в миналото. Променете условията за сигурност при достъпа до вашия акаунт и видеоклипове, като ги защитите максимално. Променете дизайна на страницата, като добавите характерните за вашата фирма цветове.

Публикувайте само най-доброто съдържание
Видеоклиповете в YouTube се отсяват по-скоро по съдържание, отколкото по качество. В такъв случай подберете клипове които са интересни, забавни и полезни при придобиването на повече гласове и зрители. Можете да споделяте и клипове, които имат обучителен характер, но също са свързани с вашия бизнес. Така например, ако продавате колоездачна екипировка, можете да публикувате клипове на различни техники за каране на колело в планината, на спортните площадки и др. Вземете в предвид и самото заглавие на клипа и за това как той може да попадне в списъка с резултати на търсачката.

Използвайте етикети
YouTube използва системата за отбелязване. Когато  някой потребител сподели определен клип, той поставя етикети сочещи основната тема в съдържанието и други термини свързани с него. Така, зрителите лесно могат да разгледат и други клипове с подобна тематика, защото те ще имат същите етикети.

Бъдете активни в мрежата на YouTube
Не е нужно само да направите акаунта си и да споделите няколко клипа, за да станете пълноценна част от социалната мрежа. YouTube е общество и като такова изисква комуникацията и свързването с останалите членове. Отговаряйте на коментарите, създавайте приятелства и разглеждайте любимите клипове на своите приятели. Въпреки това, внимавайте за съдържанието, което преглеждате. Всички други акаунти, с които се свързвате трябва да имат общи черти с вашия т.е да имате сходни интереси, бизнес начинания и др.

Внимавайте със секцията за коментари
В YouTube има много потребители които оставят обидни и груби коментари на повечето клипове. Ако вие държите на присъствието си в мрежата, трябва да държите под око секцията с коментари за да премахвате подобен тип нападки. Освен това, можете напълно да премахнете услугата за коментиране на вашите клипове, но така ще загубите известна връзка с потребителите.

Рекламирайте акаунта си в YouTube
Ако имате акаунт и в други социални мрежи, можете да рекламирате страницата си в YouTube чрез тях. Twitter и Facebook eжедневно си служат с видео портала и там феновете на сайта като че ли са най-много. Въпреки това, можете проста да прикачвате клипове от вашия акаунт на официалната страница или в други уебсайтове.

Не пренебрегвайте акаунта си
Ако искате да извлечете полза от YouTube, не трябва да пренебрегвате акаунта си. Ако не преглеждате регулярно какво се случва на страницата ви и не я поддържате, тя няма да привлича никакъв трафик към вашия официален сайт. Ако нямате излишно време да се занимавате със социалната мрежа, просто не създавайте акаунт.

Няма коментари:

Публикуване на коментар