понеделник, 28 март 2011 г.

Бъдещите телефони ще се ползват за социални мрежи

Бъдещите телефони ще се ползват за социални мрежиПоради нарасналата популярност на смартфоните, телефоните на бъдещето  ще трябва да представят по-голямо удобство при ползване на социалните мрежи. Активното участие на потребителите във Facebook и Twitter регистрира най-голямата част от трафика на мобилните устройства и бъдещият дизайн на телефоните ще трябва да бъде съобразен с тази потребност, съобщи Digitimes.com.

Цените на смартфоните намаляват с всеки изминал ден и след 3 или 4 години, те ще бъдат по-разпространени от конвенционалните телефони.  По тази причина производителите ще се опитат да предложат нови модели включващи клавиатура QWERTY, приложения за електронна поща и по-големи възможности за връзка с интернет. По всяка вероятност ще бъдат представени и бутони за бърз достъп до социалните мрежи. Тази функция за лесен достъп до Facebook се предлага вече върху 2 500 модела смартфони.

Социалната мрежа наскоро придоби израелската компания Snaptu, която ще разработи специални приложения за бъдещите телефони. Докато повечето производители се насочват към разработване на софтуер за смартфоните, Facebook се насочва към новата ниша на пазара, която в последствие ще придобие все по-голямо участие.

Няма коментари:

Публикуване на коментар