четвъртък, 3 март 2011 г.

Как да персонализираме статус ъпдейтите си във Facebook

Как да персонализираме статус ъпдейтите си във FacebookОмръзнало ли ви е всички приятели във Facebook профила ви да виждат статуса ви и актуализациите към него? Не ви ли се е искало да можете да скриете актуализациите и да ги направите видими само за определен кръг от хора?

Истината, е че Facebook позволява такава възможност стига да знаете, къде да я откриете. Представяме ви лесен метод, който ще ви помогне да персонализирате кръга от хора, които ще виждат промените в статуса ви, както и да блокирате онези от приятелите ви, които не искате да имат достъп, информира pcworld. Ето и как може да стане това:

Въведете вашия статус и кликнете върху иконата разположена до „Share” бутона. В падащото меню е необходимо да изберете „Customize” опцията. Ако желаете актуализацията на статуса ви да бъде видима за ограничен кръг от приятелите ви изберете от менюто „These People” секцията, откъдето трябва да влезете в „Specific People”. Веднъж след като го направите трябва да въведете имената на Facebook приятелите ви, които искате да държите в течение с промените на вашия статус.

От друга страна, ако искате да блокирате актуализацията на статуса си от определен кръг от хора можете да го направите от полето „Hide this from”, където трябва да въведете имената им. След като се извършили промените избирате „Save”, за да запазите промените, както и „Share опцията”, която ще направи актуализацията на статуса ви видима за избраните от вас хора.

В действителност е малко изненадващо, че от Facebook  не са интегрирали в профила ви лесен метод на навигация, който да ви позволява бързо да определяте хората, които да виждат промените в профила ви. Или пък да позволява създаването на специфични „статус-ъпдейт” групи. Въпреки това горепосочения метод си остава полезен вариант как може да селектирате хората, които да виждат промените във вашия статус.

Няма коментари:

Публикуване на коментар