понеделник, 28 март 2011 г.

Firefox 4 с неофициален рекорд

Mozilla поставиха неофициален рекорд за най-свалян софтуерен продукт на втория ден след като Firefox 4 излезе. На първия ден новата версия на браузъра е свален 7,1 милиона пъти, а на втория – 8,75 милиона пъти.

Миналата версия – Firefox 3 беше свалена повече от 8 милиона пъти за 24 часа. Тогава Mozilla бяха пуснали своята кампания – Download Day и получиха сертификат за световен рекорд на Гинес.

Въпреки, че Firefox 4 беше свалена през втория си ден повече от рекорда на Firefox 3, постижението няма да бъде официално. През 2008-а година представители на Гинес са наблюдавали сървърите за сваляне на Mozilla за да проверят броят им.

Firefox също изпревари Internet Explorer 9 по брой сваляния. 8,75-те милиона сваляния на Firefox 4 са почти четири пъти повече от броя сваляния на Microsoft-ския браузър, който беше свален 2,4 милиона пъти за първите 24 часа.

Другите предимства на Firefox са, че той върви и на Windows XP, за разлика IE9, който не е достъпен за потребителите на десет годишната операционна система. И за разлика от IE9, Firefox върви и на Mac OS X и Linux.


Няма коментари:

Публикуване на коментар