четвъртък, 3 март 2011 г.

GIGABYTE започва доставките на обновените с В3 степинг Intel Cougar Point дъна

От компанията GIGABYTE информират, че започват повсеместни доставки на нови дънни платки, базирани на чипсетите на Intel от 6-та серия, но вече с В3 степинг. Това са дъната, които трябва да заменят продуктите с дефектния чипсет Intel Cougar Point (степинг B2), за който стана ясно преди около месец.
GIGABYTE Intel 6 Series chipset motherboards with B3 stepping

За обновената серия дънни платки на GIGABYTE със системната логика Intel Cougar Point степинг B3 е разработен нов дизайн на платките и са внесени изменения в наименованията на продуктите с добавянето на индекс В3. Така например моделът GA-P67A-UD7 в обновения си вариант вече е обозначен като GA-P67A-UD7-B3.
GIGABYTE Intel 6 Series chipset motherboards with B3 stepping

Наличието на новия оправен чипсет е отразено и на кутиите на продуктите, на самите дънни платки, както и в BIOS-настройките при зареждането на РС-то. Обновеният чипсет в дъната на производителя може да бъде идентифициран и с фирмения софтуерен инструмент GIGABYTE 6 Series SATA Check, а също и с известния CPU-Z.
GIGABYTE Intel 6 Series chipset motherboards with B3 stepping

Според уверенията на GIGABYTE, новите модели дънни платки трябва да са достъпни за поръчване още в следващите дни, веднага след като изпратените партиди бъдат освободени от митниците на съответните държави. За по-точна информация от GIGABYTE препоръчват на потребителите, които искат да заменят Intel 6 Series chipset-базирани дъна на компанията, да се свържат с магазините, от които са ги закупили.

Няма коментари:

Публикуване на коментар