вторник, 1 март 2011 г.

Intel започва работа по нова линия микропроцесори

Intel започва работа по нова линия микропроцесориВ опита си да се конкурира с устройствата, опериращи с ARM чипове, Intel започна усилена работа върху новата платформа Medfield. Компанията започва тестове върху електрониката с помощта на сътрудниците си в Тайван, съобщи Digitimes.com.

Новата линия чипове Medfield ше иползва 32-нанометровата технология, която компанията използва при процесорите i3, i5 и i7 с една малка разлика. Тук ще бъдат вложени някои допълнителни подобрения за увеличаване на производствената мощност. Освен това, съвсем скоро Intel придобиха отдел за разработка на безжична технология от Infineon, което предполага, че новата технология ще се използва за смартфони, таблети и ноутбуци.

От гледна точка на производството на AMD, компанията организира усилията си към сектора на настолните компютри. Nvidia от своя страна, се съсредоточава върху разпространението на процесора Tegra 2 като реализира няколко доставки до LG Electronics и Motorola. Освен това, компанията скоро ще започне и масовото производство на следващото поколение процесори Tegra 3, който ще бъде предложен на пазара до края на годината.

Няма коментари:

Публикуване на коментар