понеделник, 28 март 2011 г.

iPhone има най-добрата камера в света

iPhone има най-добрата камера в светаПроизводителите на смартфони се опитват да направят устройствата все по-функционални, но една от чертите, на която потребителите най-много разчитат е възможността за заснемане на качествени изображения. Специалистите от Geekphone проведоха проучване в продължение на един месец и единодушно отсъдиха, че камерата на iPhone е най-добрата от всички на пазара, като успешно се конкурира с оригиналните фотоапарати, предаде AllTechnologyblog.com.

Резултатите от проучването бяха публикувани под формата на информационна графика, която представя всички преимущества на камерата на iPhone над конкурентите си. Моделът на последното поколение на смартфона разполага със сензор от 5 MP, дигитален зуум 5х, автоматичен фокус, баланс на белия цвят, технология за оптимизиране на експозицията и наличие на LED светкавица. Заради високите си характеристики, потребителите често заменят конвенционалния фотоапарат с iPhone. Медията за снимки Flickr сподели, че броят на споделените изображения в сайта, направени от последния модел на смартфона на Apple е по-висок от снимките на който и да е фотоапарат или телефон.

В зависимост от качеството и резолюцията на изображенията, iPhone с капацитет от 16GB може да съхранява до 15 500 снимки, които може да се обработват впоследствие чрез телефона или да се споделят директно в социалните мрежи с помощта на предварително инсталиран софтуер. Приложенията за фоторедакция или нови режими на заснемане са изключително разнообразни. Най-популярни са Camera+, Hipstamatic, 360 Panorama, Istagram, но App Store предлага над 6000 подобни приложения за всичките си 100 милиона потребители по целия свят.
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар