четвъртък, 3 март 2011 г.

Prestigio пуска нови компактни GPS навигатори GeoVision

Prestigio пуска на българския пазар нови GPS навигатори с изцяло обновен дизайн и премиум софтуера iGo primo, съобщават от компанията. Според официалната информация, новите устройства от фамилията Prestigio GeoVision позволяват по-бързо изчисление на маршрути, както и по-удобна и интуитивна навигация. Конфигурирането на маршрути и преизчислението на промени при новите Prestigio GeoVision e по-бързо, благодарение на двуядрените процесори SiRF Atlas IV и Atlas V. Времето за първоначално свързване на навигацията със сателита също е значително намалено, така че да не се налага дълго изчакване при старт на автомобила.

Prestigio GeoVision 4500-5500 GPS

Дизайнът на устройствата е изцяло обновен спрямо предишните модели на марката. Промяната е направила GPS устройствата по-компактни и удобна за поставяне в автомобила като дебелината им е сведена до 12,5 мм. В комплекта е включена и универсална стойка, съвместима с всички стандартни повърхности на купето и с възможност за поставяне на други електронни устройства като телефон или музикален плейър.
Prestigio GeoVision 4500-5500 GPS

Основната разлика между общо четирите нови модела, които излизат на пазара, е големината на дисплея като за Prestigio GeoVision 4500 тя е 4 инча, а при GeoVision 5500 екранът е с диагонал 5 инча. Аналогичен е размерът при моделите GeoVision 4500BT и 5500BT, но вторите две устройства са снабдени също с Bluetooth и FM трансмитер. Резолюцията на екрана при споменатите модели стига до 800х480 пиксела, като дисплеите са снабдени със светлинен сензор, който автоматично наглася яркостта на екрана според заобикалящата среда.
Prestigio GeoVision 4500-5500 GPS

Новите модели работят с "премиум" софтуера iGo primo, който беше представен на пазара през 2010 година. Той запазва интуитивния и лесен за използване интерфейс, характерен за iGo, но го представя в по-опростен вид го комбинира с още по-добра HD 3D визуализация, твърдят от компанията. Според компанията, устройствата осигуряват множество функции, които да улесняват шофьора и да оптимизират разхода на гориво. Моделите например позволяват търсене по адреси и блокове, както и запазване на лични точки на интерес (POI). Триизмерната визуализация на сгради подобрява ориентацията, особено в непознати градове, а функцията Green Routing насочва към възможностите за придвижване с най-малък разход на гориво.

От Prestigio твърдят, че всички модели са снабдени с карти на цяла Европа и възможност за безплатното им обновяване в рамките на един месец от първото пускане на устройството. За моделите с Bluetooth този период е удължен на една година. Новите GPS навигатори Prestigio GeoVision ще се предлагат у нас на цени от 279 лв. до 349 лв., в зависимост от конкретния модел.

Няма коментари:

Публикуване на коментар