четвъртък, 3 март 2011 г.

Идва ново попълнение в SSD линията на Intel - SSD 510 Series

Вчера Intel обяви поредното попълнение в линията си твърдотелни дискове (SSD). То идва в лицето на модела Intel SSD 510, който е оборудван с 6Gbps SATA интерфейс с очевидната цел да се възползва от прехода към платформи, базирани на представеното наскоро второ поколение Intel Core процесори (Sandy Bridge).
Според официалното изявление на компанията, Intel SSD 510 осигурява "най-високите скорости за последователно четене и запис на данни, в сравнение с който и да е наличен в момента потребителски SATA SSD", а според вътрешните тестове на Intel производителността на модела надхвърля с около 50% тази на най-бързите 10 000 RPM хард дискове.
Intel SSD 510 Series

Казано по друг начин и в конкретни числа това означава, че като поддържа трансфер на данни със скорост до 500 MB/s, Intel SSD 510 увеличава двойно скоростта на последователно четене, и със скорост до 315MB/s увеличава с над три пъти скоростта на последователно записване спрямо скоростта на сегашните 3Gbps SSD продукти на Intel. Това според компанията прави новия модел подходящ за взискателни геймъри, създатели на мултимедийно съдържание, потребители на работни станции с големи натоварвания и всички технологични ентусиасти.
Intel SSD 510 Series

Новите Intel SSD 510 Series устройства се отличават и с висока надеждност, според компанията, а потребителите могат да се възползват и от инструментариума SSD Toolbox с оптимизатора Intel SSD Optimizer - безплатно приложение, което предоставя солиден набор инструменти за управление, информация и диагностика на потребителите на Microsoft Windows ОС.
Intel SSD 510 Series

Базираните на 34-нанометрова NAND флаш памет нови SSD устройства вече са на разположение в капацитети от 250 GB и 120 Gи на цени съответно $584 и $284 (на едро, за количества от 1000 броя), информират още от Intel. Допълнителни подробности за новите SSD изделия на Intel има и на официалната уеб страница на компанията.

Няма коментари:

Публикуване на коментар