четвъртък, 3 март 2011 г.

Къде най-често хората забравят USB флашките си

Къде най-често хората забравят USB флашките сиОказва се, че размерът на забравените USB флаш памет в дрехите за химическо чистене е нарастнал с 400 %. Credant Technologies са направили проучване, резултатите, от което са направо изумителни.

В изследването са участвали повече от 500 фирми за химическо чистене, и според данни от тяхната документация, около 17 000 USB флаш памети са били забравени през 2010 година, което е 4 пъти повече отколкото за 2009 година.

„Нарастналият брой на забравените в джобовете на панталони и ризи USB флашки е променлив, но определено можем да говорим за тенденция, която явно се дължи на растежа в потреблението на технологични устройства”, споделя Sean Glynn, президент на отдела за маркетинг на Credant Technologies.

Според него, потребителите носят много повече мобилни устройства днес, отколкото в миналото, като смартфони, ноубуци, iPad таблети, USB флашки, и други преносими устройства. Неизменно е при това положение, най-малко ценното от тях да бъде забравено в бързината, за сметка на по-скъпите устройства. Друг е въпросът дали ако данните, които се съхраняват на флашката са поверителни, и няма да се окаже, че мигът невнимание би могъл да коства много повече.

Няма коментари:

Публикуване на коментар