четвъртък, 3 март 2011 г.

Apple обявиха iPad 2

Apple обявиха таблета iPad 2. С по-бърз A5 процесор, повече памет, две камери, нов дизайн, по-лек, това е съвсем различно устройство в сравнение с първият iPad.

 
Хардуер
Противно на слуховете, iPad 2 съдържа сериозен списък с промени, но нека прегледаме добрите и лошите страни на хардуера:

Плюсовете
- Двуядрен 1GHz A5 процесор, който е два пъти по-бърз от процесора на първият iPad.
- Видеото е подобрено значително... Ако можем да вярваме на Стив Джобс, GPU-то е 9 (девет!) пъти по-бързо в сравнение с оригинала.
- Същата ниска консумация, като тази на A4.
- Предна и задна камера: предната е за FaceTime видео разговори и Photobooth (VGA резолюция); задната може да снима 720p HD видео.
- И двете камери са с експонацията и фокус контрола на iPhone.
- Има вграден жироскоп, също както iPhone.
- 25-ватовата батерия издържа около 10 часа, при слушане на музика, ползване на Wi-Fi и гледане на видео. Издържа повече от месец в режим stand-by.


Минусите
- Единственото нещо, което остава абсолютно също спрямо оригинала е дисплея - 9.7 инча, 1024 x 768 пиксела IPS екран. Няма Retina Display, няма по-висока резолюция.
- На Wi-Fi модела все още няма GPS.


 

Дизайн, цена, премиера
iPad 2 е наистина красиво устройство и това можете да видите от снимките наоколо. По-тънък е от iPhone 4 и с 33 процента по тънък от оригиналния таблет, т.е. от 13.4 мм, вече е 8.8 мм. Теглото също е намалено - от 680 грама на 590 грама. Можете също така да забравите за белият iPhone 4, защото iPad 2 ще дойде и в черен, и в бял цвят още на премиерната си дата. А коя е тя? 11-ти март за САЩ и 25-ти март за 26 други държави, сред които Австралия, Канада, Франция, Германия, Япония, Англия и Испания. Цената се запазва, както при стартирането на първият iPad, т.е. Wi-Fi модела ще дойде на цени от 499, 599 и 699 долара, съответно за 16, 32 и 64GB. А 3G ще струва 629, 729 и 829 долара.
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар