вторник, 23 август 2011 г.

Как да разпознаем фалшивата техника


 която могат да се намерят фалшиви технологични продукти.

Фалшиви джаджи се предлагат навсякъде в онлайн пространството, като поръчани от там те могат да достигнат всяко кътче на планетата. Именно затова е особено важно да умеем да различаваме истинския от фалшивия продукт. PCMag.com ни казват как точно да направим това.

1. Продукти на Apple
За да сте сигурни винаги купувайте директно от магазините на Apple. Освен това някои от продуктите на компанията имат характеристики, които трудно се фалшифицират – retina дисплеят на iPhone 4 и iPod Touch от четвърто поколение са една такава. Ако SIM картата се поставя с отварянето на гърба на устройството, значи то е менте. И накрая, ако първото нещо, което се покаже на дисплея след включване на устройството не е логото на Apple, значи е фалшификат.

1.1_400_04

2. Смартфони
Преди да си купите смартфон проучете много добре как трябва да изглежда. Белези за фалшификат са грешка в стила или размера на шрифта на лицевата или задната част на телефона, както и дизайна на иконите. Фалшификаторите често изпипват творенията си до съвършенство, но обикновено не обръщат внимание на ръководството към него – там най-лесно можете да разберете дали сте си купили смартфон-менте.

1.2_01

3. Flash памет
Има няколко начина да разберете дали новото ви USB устройство е менте – ако на компютъра ви се появи съобщение “Please insert the disk”, ако самото устройство няма същия капацитет, с който са ви го продали или ако към него не е приложен никакъв софтуер. Преди да купите дадена марка USB памет проучете дали съществува изобщо.

1.3

4. Зарядни устройства
При батериите, не купувайте такива, чийто холограмен знак е зле направен. При зарядните може да има разлика в размера и стила на шрифта използван в надписите или неясен или недостатъчно контрастен етикет. При тези устройства трябва да се внимава много, тъй като не само могат да повредят устройствата ви, но и да доведат до пожар.

image_400

5. Тонер касети
Единственото нещо, което трябва да ви накара да се съмнявате при покупка на касетки за принтер, е неестествено ниската им цена. При някои от тях може да има и грешно изписани имена по опаковките. HP си имат собствена програма за автентикация на касетки за принтери, която можете да видите тук.

1.5_02

6. Дискове с Windows 7
Много често можете да попаднете на фалшиви дискове с последната версия на операционната система на Microsoft. Според компанията при дисковете трябва да търсим сертификат за автентичност, етикет за лиценз и холограма от единия до другия край на самия диск (а не на стикер, залепен върху диска). 

1.6_400_02


Няма коментари:

Публикуване на коментар