понеделник, 28 февруари 2011 г.

Появиха се снимки на двупроцесорната видеокарта AMD Radeon HD 6990

AMD изглежда “подгрява” публиката за все още несъстоялия се, но очакван скоро анонс на графичната dual-GPU карта Radeon HD 6990.

След като през ноември миналата година стана ясно, че AMD ще отложи пазарния дебют на своята първа и засега единствена dual-GPU видеокарта от серия Radeon HD 6900 за началото на 2011 г., сега от компанията тихомълком са "изпуснали" в Интернет прес-снимки на въпросния модел Radeon HD 6990 (известен и с кодовото име Antilles). Предполага се, че това не е случаен инцидент, тъй като мнозина очакват официалния анонс на "двуглавия звяр" в началото на март (много вероятно по време на стартиращото в Хановер изложение CeBIT 2011), а от AMD просто "подгряват" публиката за него.

AMD Radeon HD 6990 dual-GPU VGA

Разбира се, от снимките не може да се съди за кой знае колко от конкретните технически характеристики на двупроцесорната видеокарта, но ясно се вижда, че Radeon HD 6990 ще е оборудван с двуслотов охладител с един вентилатор, както и с един DVI и четири mini DisplayPort извода за монитори.
AMD Radeon HD 6990 dual-GPU VGA

Знае се също, че Radeon HD 6990 ще има общо 3072 потокови процесора, двоен 256-битов интерфейс за паметта, която ще е от тип GDDR5 и в размер 4GB и поддръжка на технологиите CrossFireX и Eyefinity.
AMD Radeon HD 6990 dual-GPU VGA

Все още няма официална информация за работните честоти на основните модули на AMD Radeon HD 6990 и за цената на тази двупроцесорна карта, но както споменахме очаква се такава да се появи още през следващите дни.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар