понеделник, 28 февруари 2011 г.

Директорът на MySpace Music напуска компанията

Директорът на MySpace Music напуска компаниятаБеше въпрос на време кога директорите на отделните сектори в MySpace ще започнат да напускат компанията. Самият собственик News Corp. започна да обмисля варианти за продажбата на социалната мрежа на части или цялостно, съобщи AllthingsDigital.com.

Кортни Холт, директорът на MySpace Music обяви, че напуска, като няма предвид определена длъжност в друга компания или алтернативен пост, който да заеме. Преди да работи в социалната мрежа, той управляваше отдела за електронно съдържание на музикалната телевизия на Viacom, като сега вероятно ще остане в същата сфера. След като освободи поста си обаче, Холт ще се задържи за известно време в News Corp. като съветник в областта.

Доколкото до MySpace Music- услугата няма да бъде закрита, поне не засега. Всъщност, социалната мрежа е единствения сайт по рода си, който да предлага безплатна стрийминг музика със законно право. Компанията дори обмисляше вариант да се спаси от загуби като предложи услугата срещу заплащане, но този вариант отпадна. Изпълнителният директор нa MySpace, Майк Джоунс, ще поеме управлението върху музикалния отдел, поне докато от корпорацията на Рупърт Мърдок намерят по-добро решение.

Няма коментари:

Публикуване на коментар