четвъртък, 3 март 2011 г.

Archos 43 – нов представител на мини-таблетите на производителя

По-малко от два месеца след появата на компактните мултимедийни Интернет таблети Archos 28 и 32 от едноименния производител съобщиха, че пускат на пазара още едно попълнение в тази мини-серия – моделът Archos 43. И докато споменатите устройства Archos 28 и 32 са по-скоро джобни мултимедийни плейъри с добавена таблет функционалност, а сериите 70 и 101 на компанията са по-скоро таблети с усилена мултимедийна поддръжка, то новият Archos 43 попада някъде по-средата с очевидната идея да комбинира "най-доброто от двата свята", запълвайки нишата между въпросните два типа устройства.
Archos 43 mini Internet tablet

Тежащият около 130 грама Archos 43 е снабден с 1-гигахерцов ARM Cortex A8 процесор и 16 GB вградена памет за инсталиране на програми и съхранение на файлове, разширяема посредством слота за Micro SD карти. Моделът работи под управлението на Android 2.2 Froyo и е обзаведен също с 4,3-инчов (от тук идва и наименованието) резистивен сензорен дисплей с резолюция 854х480 пиксела и 16:9 съотношение на страните, така че е готов за плейбек на HD видео.
Archos 43 mini Internet tablet

Въпросното съдържание може да бъде създавано и от собственика на мини-таблета, който е оборудван и с вградена HD видеокамера, способна да заснема клипчета с максимална резолюция от 1280 x 720 пиксела. Заснетото, както и всички останали файлове могат да бъдат споделяни с други устройства посредством предвидените USB и HDMI портове, или чрез Wi-Fi b/g/n и Bluetooth връзка, че дори и през 3G мрежа, стига да имате телефон с подходяща поддръжка.
Archos 43 mini Internet tablet

Новият модел е снабден също с вграден високоговорител и сгъваема стойка, а според официалната информация, вградената батерия осигурява автономна работа с продължителност между 10 ч. (при гледане на видео) и 36 часа (ако се ползва само за слушане на музика).
Според локализирания сайт на компанията, новият мини-таблет Archos 43 вече може да бъде поръчан и у нас на цена от 429 лв.

Няма коментари:

Публикуване на коментар