понеделник, 28 март 2011 г.

Facebook иска да наеме на работа прессекретаря на Обама

Facebook иска да наме на работа прессекретаря на ОбамаВ момента Facebook се намира в процес на преговори за привличане на бившия прессекретар на американския президент Барак Обама, Робърт Гибс. От компанията се надяват той да помогне за управлението на комуникациите на социалната мрежа. Като в момента преговорите се намират в ранен етап на развитие и конкретна оферта все още не е предложена, информира nytimes.

След двегодишна работа в Белия дом през февруари Гибс се оттегли, за да се насочи към частния сектор. От друга страна от Facebook се опитват да го привлекат на работа възможно най-скоро, твърдят източници пожелали анонимност, тъй като преговорите са поверителни. Евентуалното успешно приключване на преговорите ще осигури на Гибс сериозна заплата, изчислявана в милиони долари. Според информацията на този етап не са коментирани детайли относно неговия потенциален пакет за обезщетение. Но е сигурно, че ще получава своето възнаграждение не само под формата на парични средства, но и ще получи акции на социалната мрежа, която в момента се оценава на $60 млрд.

На този етап Робърт Гибс и говорителя на Facebook не са коментирали официално информацията. Но според слуховете, ако бъде назначен той ще отговаря за комуникацията на компанията с различните медии, инвеститори и политици. Работното му място ще бъде в централата на Facebook в Пало Алто, Калифорния. Очаква се Робърт Гибс да работи съвместно с Ерик Шраг, който е вицепрезидент на глобалните комуникации, обществен ред и маркетинг.

Няма коментари:

Публикуване на коментар