четвъртък, 3 март 2011 г.

NVIDIA пуска програма за търсене на Android приложения, оптимизирани за Tegra 2

Новите модели на Android устройствата, базирани на системата в един чип NVIDIA Tegra 2 са доста по-производителни от предшествениците си, но пълният им потенциал може да се разкрие още по-добре, ако те се използват със специално оптимизиран за въпросната мобилна платформа софтуер – програми за работа с HD видео, за 3D графика или игри.
В Android Market обаче няма възможност за филтриране на търсенето, така че въпросните приложения да бъдат открити и за да реши този проблем, NVIDIA е решила да пусне специална програмка, наречена Tegra Zone. Тя прави именно това – филтрира търсенето по такъв начин, че става своеобразен под-пазар за програмите, които най-добре се възползват от възможностите на мобилната платформа.
NVIDIA Tegra Zone

Към момента NVIDIA Tegra Zone (която може да бъде свалена безплатно ето от тук) предлага само 9 игри, но затова пък ги предлага както трябва – с детайлни описания, скрийншоти, видео и рейтинг за всяка оферта. В случай, че потребителят иска да си свали дадена игра, Tegra Zone го насочва към съответното място в Android Market, където да бъде завършена транзакцията.
Разбира се, очаква се броят на предлаганите от "търсачката" софтуерни продукти за Android да се увеличава непрекъснато с времето, така че тя да стане пълноценно допълнение за Android Market. (б.р. за инсталирането на програмата не се изисква наличието на Tegra чип, но в този случай свалянето на оптимизирани за него приложения няма да донесе никакви ползи).

Няма коментари:

Публикуване на коментар